(098) 845-69-55

(050) 207-75-54

1,00 $ / 39,65 грн. / 0,55 €

10 причин купити коштовні камені


За старих часів коштовні камені називали словом "самоцвіти".
Воно дуже вдале і точно передає чудові особливості каменю!


1. Це блискуче гарно!


Те, що ми називаємо словами "виблискування", "блиск" - це результат безлічі оптичних явищ у камені.
Наприклад, для діаманта - це:
- блиск, як наслідок відображення світла від поверхні граней, - зовнішній блиск;
- заломлення і повне внутрішнє відображення світла на гранях павільйону - внутрішній блиск;
- розкладання світла на його спектральні складові, тобто дисперсія, що породжує "вогонь", або "гру", каменю.
- "іскріння" каменю під час руху джерела світла, - виблискування.
Природна "гра" кольору створює враження, ніби камінь світиться зсередини.
Ці властивості певною мірою притаманні й іншим коштовним каменям. Від інших каменів вони також відрізняються яскравістю і стійкістю забарвлення, прозорістю, високою твердістю, хімічною стійкістю, рідкістю знаходження в природі и придатністю до ограновування та шліфування.

Так, але людство навчилося штучно вирощувати коштовні камені, створювати синтетичні імітації, які за багатьма параметрами не поступаються натуральним аналогам.
Наприклад, фіаніт або оксид цирконію (частіше говорять просто - цирконій) блищить майже так само, як і діамант. І коштують ці самоцвіти в тисячі разів дешевше.
Чим же кращі натуральні камені?


2. Природність і натуральність


Народжуючись в надрах Землі, "дозріваючи" в ній упродовж мільйонів років, мінерал вбирає її історію,енергетику - і створює свою ауру. Потрапляючи до власника, камінь згідно із законами природи ділиться з ним своїм багатством, віддає частину енергії, проявляючи цілющі властивості (детальніше в пункті 6). І якщо в лабораторних умовах можливо повторити фізичні властивості й в синтетичному камені, то ауру - неможливо.
Хоча слід бути обережними з натуральними каменями, що ушляхетнені деякими способами. Не купувати в сумнівних місцях і без атестаційних свідоцтв (сертифікатів). Зазначимо, що в Україні продаж неатестованих коштовних каменів заборонено.




3. Оздоровлення і настрій


За сучасним уявленням літотерапія (лікування каменями) полягає в тому, що вібрація каменю майже ідентична вібрації людини. Тому мінерали можуть оптимально стимулювати енергетичні потоки в організмі. Для літотерапії використовуються переважно енергетично насичені, очищені і відшліфовані мінерали. Детальніше про літотерапію тут.
Врешті-решт, ті, хто не вірить в подібні методи оздоровлення, напевно знають, що часто свій настрій можна створити і за рахунок зовнішніх чинників: починаючи від улюбленого одягу, аксесуарів і закінчуючи всілякими дрібницями - брелоками, фенечками тощо. Вишукані, витончені або, навпаки, пустотливі і веселі ювелірні прикраси, аксесуари з каменями, напевно, займають неостаннє місце в створенні настрою.


4. Вдала інвестиція


Коштовні камені наднадійні, стабільно дорожчають, не знецінюються.
Інвестиції в коштовні камені - це щось середнє між вкладанням грошей в золото і придбанням витворів мистецтва і антикваріату.
Коштовні камені не підходять для короткострокового вкладання коштів.
Вкладання в коштовні камені давно стало долею консервативних інвесторів, яких спокушає не висока дохідність їх портфеля активів, а впевненість у збереженні заощаджень. Це одна з причин, чому зараз, під час кризи відзначається збільшення попиту на інвестиції в коштовні камені (читайте статтю про це).
Вкладати гроші бажано в ограновані камені без оправи, найкраще в діаманти, чисті сапфіри, смарагди і рубіни, а також в олександрити.
В Україні законом дозволений продаж лише сертифікованих неоправлених дорогоцінних каменів.


5. Підкреслити статус


Під статусом ми найчастіше розуміємо становище в суспільстві або його соціальну роль, наприклад, лідер, виконавець, організатор. "За вбранням зустрічають" - це одна з перших причин, чому ми так уважно ставимося до вибору одягу, а також аксесуарів і прикрас.
Але статус це також і особливі якості людини: унікальний, обраний, відмічений. Майстерно виділяти ці риси вміє той, хто сам має такі якості:


6. Оригінальність і неординарність


Кольорові коштовні камені (самоцвіти), особливо фантазійних ограновувань - все ще дуже мало поширені в Україні. Багато хто залишається в цьому питанні дуже консервативним. Можливо тому, що ще не знає, наскільки доступніше стали багато кольорових коштовних каменів. Найпопулярнішими залишаються діаманти. Трохи відстають від них сині сапфіри, смарагди і рубіни (це пов'язано з історією відкриття і видобування цих каменів). Далі в списку топази, гранати і аметисти.
Приміром, демантоід іноді не поступається грою кольору самому діаманту. Камінь-хамелеон олександрит здатний міняти свій колір залежно від освітлення! Блиск, краса і різноманітність кольорів турмалінів, опалів, берилів, кварців - дійсно, дозволять розгулятися фантазії, щоб створити незвичайні й оригінальні ювелірні прикраси. Їх можна зробити на замовлення в ювелірних майстернях. Причому вибір є і за ціною, і за якістю.
До того ж, уявіть собі, як це: приміряти на себе частинку вічності. Адже період утворення коштовних каменів складає іноді більше мільйона років (у нашому матеріальному світі такий проміжок часу можна вважати вічністю!), при цьому, часто потрібні унікальні умови. Багато з яких зараз неможливі на Землі.
Червоні гранати, помаранчеві опали, жовті цитрини, зелені хризоліти, блакитні топази, сині танзаніти, фіолетові аметисти - всі барви веселки!


7. Підкреслити індивідуальність


Тут ми говоримо не лише про те, що Ви можете відповідно до свого смаку самі підібрати для себе коштовний камінь або незвичайне поєднання декількох самоцвітів. Ексклюзивність, неповторність ювелірного виробу, який можна зробити на замовлення в майстерні,- це також гарний спосіб підкреслити свою індивідуальність.
До того ж враховуймо й гороскоп каменів. Детальніше читайте в розділі Гороскоп каменів.


8. Класика, яка не виходить з моди


Хоча точнішим буде твердження, що коштовні камені поза модою, як і золото, срібло.
Прикраси, статусна символіка, талісмани, амулети з давніх часів (Стародавній Єгипет, Китай та ін.) інкрустувалися каменями.
Змінюється мода на обрамлення - в що, де і як розміщується камінь. З часом змінюються і ускладнюються ограновування (хоча лише у вигідніші форми з точки зору гри і блиску, а також розміру каменю). Змінюються навіть їхні імена. Але самі камені завжди залишаються в пошані.






9. Ощадливість і економія


Купівля каменів і виготовлення ювелірного виробу на замовлення часто обходиться дешевше, ніж вартість готового виробу в магазині. Крім того, ціни в інтернет-магазинах часто нижчі, ніж в звичайних магазинах, що пов'язано з мінімізацією витрат на оренду, обслуговуючий персонал та ін.


10. Це доступніше, ніж Ви думаєте!


Приміром, узяти наш інтернет-магазин www.gems.ua. По-перше, тут (а значить у нас, в Україні) можна купити більшість видів коштовних каменів, які існують у світі. По-друге, багато з них доступніші заціною, ніж Ви думаєте. Невеликий (від 1 мм) натуральний коштовний камінь можна придбати за 1 у.о. Доставка здійснюється на 2-3 робочий день після оплати, а сума доставки всього 45 грн. по Україні "до дверей". Детальніше про доставку.